Rantalomat

apollo

detur

matkavekka

Silloin kun kaipaat lomaa arjen rutiineista, voi jo rantaloman suunnittelu antaa siihen mahdollisuuden. Kun tiedät aurinkolomasi olevan varattuna, saat tavallisen maanantainkin tuntumaan odotetulta! Tässä muutama maistiainen lomavaihtoehdoksi:

Kreeta, Hania

ranta Kreikan suurimmalla saarella riittää näkemistä ja tekemistä. Hanian kaupungista länteen päin sijaitsevat lomakylät houkuttelevat hiekka- ja sorakivirannoillaan. Hanian kaupunki on vain muutaman minuutin bussimatkan päässä. Tunnelmallinen Venetsialaisen sataman alue, vanhan kaupungin kapeat ostoskadut nahkaliikkeineen; siinäpä päiväksi ohjelmaa. Lapset ja miksei aikuisetkin nauttivat vesipuisto-päivästä, pitkiä liukumäkiä riittää ja meno on huimaa… Elafonissin kahluusaarelle voi tehdä rantaretken ja seuraavana päivänä vaikka vuokrata auton ja ajella saaren vuoristoteillä. Ennen kuin huomaakaan, on viikon loma jo lähestymässä loppuaan. Ehdinkö mainita vielä oliiveja ja tsatsikia? Voi veljet…

Turkki, Marmaris

goulet Kauniin merenlahden rannalla, tuulten suojassa sijaitsee Turkin helmi, Marmaris. Turkin edullinen hintataso on edelleen valttikortti, jota voi käyttää käsitöihin, nahkatuotteisiin, mausteisiin ja upeisiin mattoihin. Eikä sovi unohtaa tinkimistä! Kun päivän aikana on tehnyt retken Pamukkalen pumpulikallioille ja loikoillut kalkkipitoisissa tippukivialtaissa, voi illalla istahtaa nauttimaan ravintolan edessä aukeavasta Turkin hienoimmasta ja suurimmasta huvivenesatamasta. Turkissa täytyy myös käydä saunassa; Hamamissa sinut pestään päästä varpaisiin, ihosi kuoritaan ja hierotaan öljyllä. Upeat veneretket Marmariksen ainutlaatuiseen saaristoon ovat vertaansa vailla. Dolmus-busseilla pääsee kätevästi päivää viettämään rauhallisen Icmelerin rannoille. Voit myös piipahtaa Rodoksella, jonne kantosiipialukset liikennöivät. Marmaris ja Icmeler odottavat, tule mukaan!

Madeira

madeira Tämä vihreä saari lumoaa luonnollaan. Jyrkät kalliot kohoavat merestä, vihreitä rinteitä riittää silmänkantamattomiin. Keväisin kukkaloisto häikäisee kauneudellaan; kukkia on puistoissa, puutarhoissa, metsissä. Levada-reitit kulkevat kastelukanavia myötäillen, vaelluspolkuja riittää helpoista aina todella vaikeisiin ja vaihteleviin maastoihin. Madeiralla vietät rantaloman ilman rantoja. Rannat on korvattu viihtyisillä merivesiuimaloilla, joita Funchalin alueelta löytyy 4 kappaletta. Jos hiekkarantaa jäät kaipaamaan, niin voit matkustaa parin tunnin laivamatkan päähän, Porto Santon saarelle. 9 kilometrin pitkä upea kullankeltainen ranta levittäytyy eteesi.

Kroatia

Kroatian sesonki on pitkä. Lämpimiä päiviä on jo huhtikuun alusta alkaen ja kesä jatkuu pitkälle syksyyn. Alku- ja loppusesonki ovat ihanteellista aikaa viettää rauhallista lomaa, kun taas noin kesäkuun puolivälistä alkava korkeasesonki kutsuu paikalle lukuisin joukoin matkailijoita ympäri Eurooppaa. Veden sanotaan olevan Euroopan kirkkain ja sen näkeminen on elämys jo sellaisenaan. Rannikko on maisemiltaan vaihteleva ja tarjoaa eriaisia rantoja, Kroatian rannat ovat pääasiassa kallioisia sekä pikkukivirantoja. Matkakohteena Kroatia tarjoaa paljon muutakin kuin merta ja aurinkoa. Voit kulkea upeissa luontokohteissa, joiden rikas kasvisto ja elämistö ihastuttvat sekä tutustua kaupunkeihin, jotka ovat täynnä historiaa ja kulinaarisia nautintoja. Vastaanotto on lämmin ja kutsuva, joten ei ihme, että Kroatia on todellinen suosikkikohde. Tutustu itse ja ihastu iäksi.

 
SMAL 29898  KUVI 135/95/MjMv © 2009 - 2019 Matka Team | WebDesign Jonkkari.com